Hamurun Malzemeleri:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket yaş maya(42 gr)
Alabildiği kadar un
Üzeri için pudra şekeri
Üzeri için pudra şekeri
İç Malzemesi:
3-4 adet orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Maya ılık su ile yumuşatılır süt,şeker ilave edilir,10 dk bekletilir,yumurta sıvı yağ konur azar azar un ilave edilir hamur yapılır.2 saat dinlendirilir.(Fakat ben dinlendirmiyorum tepside bekletiyorum.)sonra hamur 2 bezeye bölünür merdane yardımıyla büyütülür 4 eşit paçaya bölünür üçgen şeklinde kesilir aralarına hazırladığımız iç malzeme konulur rulo şeklinde sarılır.Tepsiye dizilir ve fırında pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

NOT:Bu tarif Ayşe Tüter Hanımefendiye aittir. Orjinalinde elma marmelatiyle yapılmıştır fakat ben elmalı kurabiye tarifinin içiyle yapıyorum.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder