10 Şubat 2013 Pazar

Elmalı Ponçik




                                                      
  


                  
              Hamurun Malzemeleri:            
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su 
1 adet yumurta 
1 paket yaş maya(42 gr)
Alabildiği kadar un   
Üzeri için pudra şekeri
İç Malzemesi:
3-4 adet orta boy elma 
1 çay bardağı şeker 
1 tatlı kaşığı tarçın




Yapılışı:
    Maya ılık su ile yumuşatılır süt,şeker ilave edilir,10 dk bekletilir,yumurta sıvı yağ konur azar azar un ilave edilir hamur yapılır.2 saat dinlendirilir.(Fakat ben dinlendirmiyorum tepside bekletiyorum.)sonra hamur 2 bezeye bölünür merdane yardımıyla büyütülür 4 eşit paçaya bölünür üçgen şeklinde kesilir aralarına hazırladığımız iç malzeme konulur rulo şeklinde sarılır.Tepsiye dizilir ve fırında pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

    













  
   

NOT:Bu tarif Ayşe Tüter Hanımefendiye aittir. Orjinalinde elma marmelatiyle  yapılmıştır fakat ben elmalı kurabiye  tarifinin içiyle yapıyorum.                        



                                                                AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder