Çok nefis gözükmüyor mu sizce de? Hafta sonu para günümde kurabiye olarak elmalı kurabiye yaptım.Bu sefer margarin yerine tereyağı kullandım ve artık hamur işlerimde margarin kullanmama kararı aldım.Arkadaşlarım çok lezzetli ve hafif olduğunu söyledi. Açıkcası kendim yaptım diye demiyorum ama benimde çok hoşuma gitti.Aslında ben genel olarak pek kurabiye sevmem ve kolay diye misafirlerime yapmam fakat elmalı kurabiyeyi çok seviyorum ve basit olduğunu da düşünmüyorum .Hamuruna bu şekli vermek her ne kadar zor olsa da bu görüntüye değer diye düşünüyorum.ben zaten misafir ağırlamaktan çok mennuniyet duyan ve gerçekten misafirlerin evin bereketi olduğu düşüncesindeyim Büyüklerimiz her zaman söylerler ya 'Misafir dokuz rızık getirir,birini yer sekizini bırakır'.Allah evimizi ve soframızı misafirsiz bırakmasın...AMİN...
Malzemeler:
250 gr tereyağ(Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt(Ekşi olmasın)
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri yada toz şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için
Pudra şekeri
İç malzemesi için:
3-4 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
Yapılışı:
Elmalar kabuğu soyulup rendelenir.İçine 1 çay bardağı şeker konulup suyu çekilinceye kadar pişirilir.Soğutulur.Tarçın ve ceviz ilave edilir,karıştırılır.Kenara konur.Yukarıdaki hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılarak elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip yoğurulur, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınıp yuvarlanır alınan paçalar merdane yardımıyla açılır.Daha sonra üçgen şekil verilip kesilir geniş tarafına hazırladığımız elmalı içten koyup rulo şeklinde sarılır.yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırasıyla dizilir.Fırında pişirilir.(Çok kızarmaması gerekir).Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Püf nokta:Normalde elmalı kurabiyeye yumurta konulmaz.Fakat elmalı kurabiyenin hamurunu toparlamak ve şekil vermek zordur.Ben bu şekli verebilmek için 1 adet yumurta ekliyorum.
AFİYET OLSUN...
kardeşim de güzel yapar :)
YanıtlaSil