23 Ocak 2015 Cuma

MANTI







                                                                      




                         


Malzemeler:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
Alabildiği kadar su
Tuz
İç malzemesi için:
400 gr kıyma
1 adet iri soğan 
Kırmızı pul biber,karabiber,tuz

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber


Hazırlanışı:

Derin bir kaba unu eleyin. Unun orta kısmını çukurlaştırın. Ortasına bir tane yumurta,  tuz ve yeterince  su ekleyin. Yanlardan un alarak hamur elde edin. Derin bir kapta üzeri bez ile örtülü şekilde 1 saat hamuru dinlendirin.
Bu arada kıymaya  ince ince doğradığınız soğanınızı,çok az tuzunuzu, karabiberinizi ve kırmızı pul biberinizi ekleyin. Dinlenen hamuru 3 parçaya ayırın. Parçaları oklava ile un serpiştirerek ince yufka şeklinde açın.

 Açtığınız hamuru 2 parmak genişliğinde enine ve boyuna kesin.


  Parçaların ortasına hazırladığınız kıymalı içten koyup uçlarını yapışacak şekilde birleştirin.

 



                                 Un serpiştirdiğiniz tepside mantıları biriktirin.


 Tüm mantılar hazır olunca kaynayan tuzlu suya atıp mantılar su üstüne çıkıncaya kadar pişirin. Pişen mantıları servis tabaklarına alıp üzeri için hazırladığınız sarımsaklı yoğurttan dökün. Sıvı yağı kızdırıp tereyağınızı ekleyerek   pul biberi kızdırıp üzerine dökün. Mantımız servise hazırdır. 



                                                                                                                                           AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder