İki yıl önce internette dolaşırken bir bal firmasının düzenlediği yarışmayla karşılaşmıştım.Bu yarışmaya katılım koşulları tarifin kendimize ait olması ve içerisinde balın kullanılmasıydı.Bende kendime özgün olan ballı tarifimi yaparak yarışmaya internetten üzerinden katıldım.Tarifimi resimlememe rağmen yarışmada tarifin fotoğrafı şart değilmiş.Gerçekten güzel bir tarif olduğuna inanıyorum fakat yarışmada sıralamaya girememiştim.Baldan dolayı pandispanyanın rengi çok güzel oldu.Kreması ise çok lezzetliydi.Kendi tarifim olan bu pastayı denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
600 gr kayısı (Üzeri ve arası için)
2 yemek kaşığı damla çikolata
600 gr kayısı (Üzeri ve arası için)
2 yemek kaşığı damla çikolata
Pandispanyası için:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
Krema için:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
Öncelikle 3 adet yumurtamızı derin bir kapta çırpalım.Daha sonra üzerine 3 yemek kaşığı balı ekleyip birkaç dk daha çırpalım.Çırptıktan sonra (unu eleyip)unu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip iyice cırpmaya devam edelim.2 yemek kaşığı sütü de bu karşıma ilave edelim ve son bir kez daha çırpalım.Hazırladığımız kek hamurumuzu yağlanmış,unlanmış yuvarlak tepsiye dökelim.180 derece olan fırınımıza koyup pişirelim.Pandispanyamız soğuduktan sonra ortadan ikiye ayıralım.
Kremamız yapmak için ise 5 su bardağı sütü bir tencereye koyalım.Unu ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak kremamızı pişirelim.Soğuduktan sonra(((( 3 yemek kaşığı balı)))) ilave edip mikser ile balı iyice kremaya yedirelim.5 adet kayısımız bir kenara ayırıp geri kalan kayısılarımızı küp küp doğrayalım.Doğradıktan sonra ortadan ikiye ayırdığımız pandispanyamızın orta kısmına kremamızı yayalım.Yaydığımız kremanın üzerine küp küp doğradığımız kayısıları da krememazın üzerine serpelim.Geri kalan boş alanlara ise damla çikolatalarımızı yayalım.Pandispanyamızın diğer parçasınada kremamızı sürelim ve geri kalan parçasıyla birleştirelim.Kalan kremamızı da pandispanyamızın üzerine ve yan kısımlarına sürelim.Ayırdığımız kayısıları ise dört eşit parçaya ayırarak balımıza batıralım.Pastamızn üzerine bu kayısı dilimlerini estetik bir biçimde dizelim.(((Burada balın görevi ise jöle vazifesi görmesidir.))).Pastamzı buzdolabımızda beklettikten sonra pastamız artık servise hazırdır.
AFİYET OLSUNN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder