Geçenlerde babacığıma yaptığım ve ilk defa denediğim hamur çorbasını blogumun ilk yemeği olarak sizlerle paylaşmak istedim.Tarifini telefonla abi min eşinden aldım.Eriği ise kayın validem vermişti.Hamurumu ise kendim yaptım ve gayet güzel oldu.Memleketime ait bir çorbadır.(Hafik-Ekingölü).Hamurunun yapılışını da fotoğraflarla gösterdim sizlere umarım beğenirsiniz...
MALZEMELER
1 su bardağı ekşi kuru erik
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kesilmiş hamur
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
HAMURU İÇİN:
2 yumurta
1,5 su bardağı un
Su,tuz
Yıkadığımız erikleri ve yeşil mercimeği tencere koyup üzerine yeterince soğuk su ekleyip beraber kaynatıyoruz.Piştikten sonra ise kestiğimiz hamurları ekleyip 4-5 dk kaynatıyoruz.Kaynattıktan sonra başka bir tavada tereyağını kızdırarak zeytinyağını ekleyip 1 yemek kaşığı kuru nanemizi koyup pişen çorbamızın üzerine ekliyoruz.
NOT:Çorbamızın kıvamını ayarlamak için yanında çaydanlıkta kaynayan su bulundurmak size kolaylık sağlar.
Önce elenmiş unumuzu geniş bir kaba koyalım.2 yumurtayı unu muzun üzerine kırıp tuzunu ekleyelim yumurtayı ve tuzu una yedirip üzerine ÇOK AZ su ekleyelim.Su ekledikten sonra çok sert bir hamur elde etmemiz gerekecek(Bu önemli) .İyice yoğurarak resimdeki gibi açıp,kesiyoruz.
Sitene yeni denk geldim canım.Tarife takıldım bizde de yapılır...Çok sevdiğim bir çorbadır...Bende sivas hafik pusat köyündenim..Emek vermiş yapmışsın .Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Benimde sadece resimlerimi paylaştığım yemek sitem var beklerim parfesion cafe...:)
YanıtlaSilCanım sitene muhahkak bakıcam çok teşekkür ederim yorumun için... ara vermiştim bloguma tekrar döndüm yeniden paylaşımlarıma devam edicem...
Sil