Dün oğlumun arkadaşı Van'dan misafir olarak geldi.Sabah kahvaltısı için poğaça hazırladım.Son zamanlarda denediğimiz hamuruna patates kattığım bu poğaça gerçekten çevremde çok beğenildi.Oğlum ve arkadaşı da çok beğendi.Bu tarifi eski oturduğumuz apartmandaki alt komşumdan almıştım.Fakat o bu tarifi sade yapıyordu..Bu arada sizleride bekletmeden biran önce tarifimi yazayımmm.Umarım bu tarifi denersiniz ve beğenirsiniz...şimdiden afiyet olsun..
MALZEMELER:
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için)
1 paket yaş maya
Alabildiğince un
YAPILIŞI:
3 adet haşlanmış patatesi rendeliyoruz.Rendelenmiş patateslerin üzerine sütü,sıvı yağı,yumurta akını.toz şekeri ve yaş mayayı ekliyoruz, elimizle iyice ezerek birbirine yediriyoruz.Daha sonra alabildiği kadar unumuzu(elenmiş) ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Patatesten dolayı hamurumuza daha çok un eklemek zorunda kalıyoruz.Bu hamuru üç eşit parçaya ayırıyoruz.Ben bu parçalardan birini zeytinli,birini peynirli geri kalan son parçayı da sade yapıyorum.Bu arada ben bu poğaçalarımı davul fırınımda pişiriyorum.Daha yumuşak ve pofuduk oluyor.Şeklini verdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürüp susam yada çörek otu serpiyoruz.Ve mayalanması için poğaçalarımızı tepside bekletiyoruz.(20-25 dk) Şunu da söylemeden geçemicem her zaman nereden haşlanmış patates bulucaz demeyin önceden patatesinizi haşlayıp derin dondurucuya koyup lazım olduğunda kullanabilirsiniz.Bu poğaça ayrıca uzun süre bayatlamadan kaldığı gibi lezzetini de koruyor...
AFİYET OLSUN...
Harika görünüyor :)
YanıtlaSilşeyma bak yorum bile yapıom yanii :D
YanıtlaSilTeşekür ederim Musti.:D
YanıtlaSil