27 Mart 2013 Çarşamba

Hazır Yufkadan Zarf Böreği

    











Malzemeler:
4 adet yufka 
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
250 gr peynir 
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu,susam
Hazırlanışı:
Sıvı yağ ile yoğurt iyice çırpılır.



       Yufkalardan biri serilir üzerine hazırladığımız sıvı yağlı yoğurtlu sostan bir kısmını  yufkanın her yerine gelecek şekilde yayılır.Üzerine ikinci yufkayı da serip onunda üzerine aynı sostan sürülür.                                              



    

    Daha sonra  yufkanın açıkta kalan kenarları ortaya getirip kare şekli elde edilir.Oluşan kare şeklin üzerine peynir yayılır.Oluşan  karenin uçları ortaya doğru katlanır tepsiye yerleştirilir.Yerleştirdikten sonra böreği üçgen dilimler olacak şekilde kesilir.Diğer iki yufkaya da aynı işlemler yapılır.Ayırdığımız yumurta sarısı böreklerin üzerine sürülür.Üzerlerine çörek otu veye susam serpilerek fırında pişirilir.

                                                        





     PÜF nokta:Hazırladığımız börekleri buzlukta bekletirsek daha puf ve kıyır kıyır oluyor.                                                


    Hazırladığım yufkalardan bir tanesini kesmeden  pişirdim.Oda güzel oldu fakat kestikten sonra maalesef söndü böreğim:-(



                                           

                                                                                      AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder