2 Ağustos 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



















  İç Malzemesi:


500 gr asma yaprağı

2 su bardağı pirinç
3 orta boy soğan 
2 yemek kaşığı domates salçası(1 yemek kaşığı arzu edilirse biber salçası)
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık arzu edilirse 
1 çay kaşığı tarçın,kimyon karabiber,kuru nane
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(İsteğe göre değişir)






  




    Yapılışı:


Öncelikle yapraklarımızı sıcak suya batırıp çıkarıyoruz.Yapraklarımız çok sertse daha uzun süre bekletmeliyiz.Soğanımızı zeytinyağının yarısınını tavaya koyarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine yıkadığımız ve süzdüğümüz pirincimizi kavrulmuş soğanımızın üzerine ekliyoruz. 3-4 dk birlikte çeviriyoruz.Sırasıyla baharatlarımız isteğe bağlı olarak ekleyip sarma işlemimize geçiyoruz.Yapraklarımızn içine hazırladığımız iç malzemeden  koyup bir parmak inceliğinde sarıyoruz.Sardığımız yaprakları tencereye diziyoruz.  Kalan sıvıyağımızı üzerine gezdiriyoruz.Dilimlediğimiz limonlarımızı da sarmalarımızın  üzerine diziyoruz.Kaynaktığımız suyu tenceredeki sarmaları bir parmak geçecek şekilde koyuyoruz.Kullanmadığımız yapraklarımızı sardığımız yapraklarımızın üzerine koyup daha sonra onların üzerinede  bir porselen tabak koyarak  pişirme işlemimize geçiyoruz.






                                                                                                         AFİYET OLSUN...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder